Over Willy Konter, haptotherapeut

Met veel plezier en toewijding werk ik als Gezondheidszorg (GZ) haptotherapeut sinds 2007 in een gezondheidscentrum en in mijn eigen praktijk. Diepgaand contact met mensen geeft mij veel voldoening. Ik vind het boeiend om mij te verdiepen in mensen waar ze staan in hun leven en om dit samen te doorgronden. Als mensen in alle openheid hun echte gevoelens en ware zelf laten zien, voel ik mij een bevoorrecht mens met zo’n fijn en prachtig beroep.

Verbinding en verbondenheid, dat is wat ik als haptotherapeut bij je wil bewerkstelligen. Ik wil je weer in contact brengen met je diepe gevoelsleven, zodat je vanuit deze verbinding kunt uitreiken naar je liefhebbenden om je heen en dat je je weer verbonden gaat voelen met anderen en je omgeving. Ik wil je graag helpen, helder te krijgen, wie je bent. Hoe je (andere) keuzes kunt maken en hoe je kunt anticiperen op veranderende omstandigheden.

Mijn uitgangspunt in de haptotherapie is je te laten voelen dat je geheel mag zijn wie je bent. Met al je mooie kwaliteiten en deugden, maar ook met je minder leuke eigenschappen en minder bekwame capaciteiten. Als je leert naar je zelf te kijken en daar open en eerlijk in durft te zijn, ontstaat er ruimte voor ontwikkeling. Dit is het tegenovergestelde van wat we gewend zijn om te doen, namelijk de pijnlijke gevoelens wegdrukken, in de weerstand schieten of gaan afreageren op onze omgeving. Als je zonder jezelf te veroordelen, kunt kijken naar wat er in je leeft, ontstaat er meer ruimte en openheid in jezelf. Hierdoor ontstaat er ook meer openheid in je relatie(s) en een betere communicatie. Mijn werkwijze als haptotherapeut is er altijd op gericht, een veilige en vertrouwde sfeer te creëren, waarin dit alles mag gebeuren en waar ruimte is om te veranderen. Op deze manier kunnen oude en vastzittende overtuigingen bij je los geweekt worden en leer je om met nieuwe ogen naar de buitenwereld te kijken. Uiteindelijk gaat het allemaal om (samen) leven en liefde oftewel een verlangen naar diepgaand contact.

Ervaringen van cliënten

Therapie bij Willy voelt als thuiskomen, het is een plek waar al je emoties veilig kunnen stromen en ook de plek waar je een goede bedding voor jezelf kunt leggen. Wat voel ik? En laat dat er maar zijn zonder oordeel. Ze laat je de deur weer uitgaan als jezelf, omdat jij de wereld als jezelf mag betreden met al je zijn en grenzen. Ik zou therapie bij Willy zeker aanraden, het is een cadeau aan jezelf voor de rest van je leven.

B.

———-

Wat een positieve ervaring was dit voor mij. Ik wilde meer in mijn gevoel komen, dat was mijn wens. Maar het heeft mij veel meer gebracht. Na 10 jaar slecht slapen en vaak wakker gelegen tot 3 soms 4 uur in de nacht, lig ik nu niet meer wakker. Ik slaap weer gelukkig. Mijn glas was ook altijd half leeg en nu merk ik dat het half vol is geworden. Tja het gevoel is er inderdaad ook gekomen. Nu ik meer in mijn gevoel zit i.p.v. in mijn hoofd kan ik alles ook beter doseren. Ik ben ook veel assertiever geworden. Dus meer bereikt dan ik had gehoopt en verwacht. Wat een expertise heeft Willy in huis en wat een vakvrouw. Geen moment spijt gehad van mijn beslissing om dit samen aan te gaan met haar. Ik kwam als een bang vogeltje binnen en zie hier het resultaat. Ze neemt ook alle tijd voor je en kijkt niet op 10 minuten extra. Bedankt voor alles Willy en ik ben blij dat ik je heb mogen ontmoeten.

Baukje Bijlsma

———-

Willy bedankt voor de prettige manier waarop je mij met haptotherapie hebt laten kennismaken. Door je bredere ervaring en doordat je je inzichten weet te combineren met een sterk invoelend en warm optreden is dit voor mij nu een waardevolle periode.

Joop

———-

Hapto-therapie, ooit wel eens van gehoord maar nooit echt duidelijk wat het precies was, tot ik bij Willy kwam. Het werd mij duidelijk dat het zou gaan over hoe ik over mijzelf dacht en in verschillende situaties reageerde vanuit een aangeleerde gewoonte. Willy heeft mij een stuk kennis en inzicht in mijn eigen gedrag geleerd waar ik weer mee verder kan. Naast de oefeningen die ik geleerd heb waren het waardevolle en prettige consulten bij Willy, waarbij ik als persoon altijd in mijn waarde werd gelaten en er een plezierig contact was. Ik ben haar dankbaar voor wat ze mij tot nu toe aan kennis en handvatten gegeven heeft.

E.P.

————

Tijdens de intake voelde ik mij al heel snel veilig en op mijn gemak bij Willy en dat heb ik niet zo snel! Willy is rustig en open, tijdens de oefeningen ook helder en duidelijk over wat ze ziet gebeuren. Wat ik ook fijn vind is dat ze open staat voor de holistische en spirituele kant. De methodes die ze gebruikt zijn praktisch toepasbaar. Ook de handreikingen over hoe je haptonomie thuis kunt toepassen zijn erg nuttig. Dan valt het mooi te integreren in je dagelijks leven en zie en voel je de effecten nog meer. De behandelingen (aanraken) op de bank zijn afgestemd en goed. Ik heb veel geleerd over wat en hoe ik doe in de dagelijkse dynamiek. Ook dingen die mij verrasten, zoals dat mijn lichaamshouding op momenten erg ‘open’ bleek te zijn, terwijl ik met mijn hoofd het gevoel had ‘gesloten’ te zijn. Afhankelijk van de situatie kan dit heel onhandig zijn! Ze maakt de dynamieken op deze manier helder en inzichtelijk. Kortom zeker een aanrader om te kijken of Willy en haar werkwijze wat voor je kan betekenen.

E.S.

———-

Willy was een fijne haptotherapeut in de sessies die wij hebben gehad om aan de band te werken tussen ons als moeder en dochter. Ze nam de tijd voor ons, liet ons beide spreken, hield een spiegel voor daar waar nodig en gaf ons handvatten hoe wij kunnen handelen in bepaalde situaties. Door de behandelingen bij Willy hebben wij meer geleerd over elkaar, zijn we ons bewuster geworden van elkaars behoeftes en begrijpen we elkaar beter. We hebben blij en tevreden, met een betere band, de sessies bij Willy afgesloten.

Anoniem

————-

Willy is in staat om je met oefeningen duidelijk te laten voelen hoe je reageert en functioneert in bepaalde situaties. Ze heeft mij op deze manier een spiegel voor gehouden waardoor ik nu beter in staat ben om mijn hoofd tot rust te brengen, emoties toe te laten en om minder vanuit gewoonte (primair) te reageren. Wat ik ook fijn vind aan haar manier van werken is dat er op gepaste tijden ruimte is voor humor en dat je ook gewoon met haar kunt lachen.

Taeke